social media


Fie că suntem sau nu conștienți de timpul petrecut în social media, aud din ce în ce mai des oameni care nu mai au timp pentru ei, majoritatea activităților le facem pe repede înainte, săptămâna trece fără să ne dăm seama, dar puțini realizăm că obiectul care ne însoțește în 95% din timp, este: telefonul.(Acest procent l-am aproximat, gândindu-mă la oamenii din cercurile apropiate)


Este cunoscut de toată lumea faptul că social media face parte din viața noastră. Suntem 15.04 milioane de oameni care folosim activ internetul, iar 13.40 facem acest lucru de pe telefon(slideshare.net). Zilele trecute citisem că odata cu această creștere a utilizării internetului, telefoanele sunt din ce în ce mai performante, iar acest fapt duce la o scădere drastica în piața de vânzări a aparatelor foto/video. Dar sunt și părți bune! Care sunt ele?
Dar mai intâi, hai să îți răspund la o întrebare care e posibil să apară atunci când te gândești că eu sunt pasionată de beauty, machiez și lucrez zilnic cu produsele cosmetice. De ce am abordat acest subiect? În primul rând, pentru că e un subiect actual, în plină dezvoltare, și care ne ajută sau nu să ne dezvoltam. În al-2-lea rând, pentru că se apropie un eveniment mare dedicat persoanelor creatoare de conținut. În 7-8 noiembrie, la Grand Cinema din Baneasa Shopping City, va avea loc Conferința WeContent, unde se vor reuni în aceeași sală cei mai buni specialiști în strategia de conținut. Voi avea ocazia să ascult insight-uri de la cei mai buni specialiști în stategia de conținut din SUA, Germania, Olanda, UK și România. Însă până la eveniment, îmi voi expune părerea despre social media, mai mult din unghiul unui simplu utilizator, care nu se mândreste că are atât de multe ore active în online, însă partea buna este că de aici îmi iau motivația și nevoia mea de a învăța non-stop, tot aici își are alinarea. Voi vorbi despre 2 aspecte pozitive le numesc eu, atunci când vine vorba de social media și anume: conectare și informație.
Cum văd eu legătura dintre social media și conectare? Și mai ales, cum văd eu partea bună din această legatură? Fiind o persoană realistă, uneori pesimistă, aș găsi cu ușurință și câteva părți mai puțin bune, dar hai să vorbim despre cea bună, și anume: usurința cu care ne putem conecta prin social media este uimitoare! Cu cine ne conectăm? Cu tot ce ne înconjoară: stirile circulă mult mai usor în social media, proiectele pentru o viață și o țară mai bună sunt mai ușor îmbrățișate de tineri prin social media, ținem legătura mai ușor cu familia, prieteni, clienți, branduri, business-uri, avem mai mult curaj să ne deschidem către oameni în mediul online, oamenii se regăsesc în ceea ce fac alții și se simt conectați, își aleg mentori, iar lista poate să continue.
O strânsă legătura există și între conectare și informație. Rapiditatea cu care ne ajută social media să ajungem la informație este ceva la care probabil nu ne-am fi gândit cu 10-12 ani în urmă, sau cel putin, nu eu. Este bună această informație? Depinde cât de valoroasa este pentru tine și ce faci cu ea. Vorbind acum din locul utilizatorului de social media, informația mă ajută să învăț, să mă dezvolt, să rămân motivată, să mă documentez, să cumpăr, să nu cumpăr, să vizitez sau să nu vizitez un local nou deschis sau un oraș, iar toate acestea le poți afla printr-o singura căutare, pe o platforma de social media, doar tastând un hashtag. Ție cum ți se pare?
Așadar, dacă ești pasionat/ă, curioas/ă sau pur și simplu job-ul tău este cu și despre Content Marketing, nu uita să îți rezervi loc pe www.wecontent.ro pentru conferința din 7 si 8 noiembrie 2019. Pe cei de la #wecontent îi găsești aici pe Facebook sau aici pe Instagram.
Ne vedem acolo, dar pana atunci, nu uita:

#bethebestversionofyourself