Intotdeauna cand vorbim de machiaj, ne gandim cu siguranta si la accesoriile folosite, in special ne gandim la pensule. Accesoriile de makeup sunt indispensabile oricarei persoane care se machiaza, fie ca ne referim la o ascutitoare, fie ca ne referim la dischetele demachiante.

Pensulele joaca un rol important in aplicarea corecta a machiajului. Desi sunt accesorii ce le putem gasi usor in multe tipuri de magazine(de specialitate sau nu), acestea ne dau batai de cap atunci cand vine vorba de a le achizitiona din cauza gamei foarte variate.

Pentru a intelege mai bine ce pensule sunt indispensabile pentru realizarea machiajului perfect, dar si pentru a observa de unde provin diferentele mari de preturi dintre acestea, iti pot spune doar ca pensulele de machiaj sunt confectionate fie din par sintetic, fie din par natural(unele dintre ele fiind confectionate din ambele tipuri de par).

Mai jos, voi enumera tipurile de pensule potrivite pentru fiecare parte a fetei si voi preciza si parul din care sunt cele mai multe pensule confectionate. Acest lucru nu este obligatoriu, insa te-ar putea ajuta mult sa folosesti pensula potrivita produsului pe care il folosesti. Retine insa, forma nu este neaparat cea precizata de mine(fiind multe branduri care au in gama lor de produse si pensule de machiaj, modelele pot varia).

Pensule pentru fondul de ten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imi place sa spun asta pentru ca multe persoane ma tot intreaba: daca te machiezi singura acasa, nu este necesara achizitionarea unei astfel de pensule sau a unui burete. Motivul pentru care iti recomand aplicarea fondului de ten cu degetele curate il reprezinta faptul ca ai putea consuma cam la jumatate din cantitatea de fond de ten pe care ai fi folosit-o daca ai fi aplicat mai ales cu buretele(chiar si umed).

Asadar, pensulele de fond de ten sunt de obicei confectionate atat din par sintetic, cat si din par natural. Ele se gasesc in multe forme, iar unele dintre ele pot fi  doar din par sintetic. Cel sintetic se foloseste de obicei pentru produsele lichide/cremoase deoarece nu absorb produs.

Pensule pentru corector:

 

 

 

 

 

 

 

 

De cele mai multe ori, aceasta pensula seamana cu pensula plata de fond de ten, insa are o dimensiune mult mai mica pentru a putea patrunde cu ea in locurile mai greu accesibile, cum ar fi partea interioara a ochilor.

Pensule pentru pudra:

 

 

 

 

 

 

 

 

Pensula pentru pudra este cred cam cea mai voluminoasa din setul de pensule. Aceasta este ideal confectionata din par natural.

Pensule pentru blush/contur:

 

 

 

 

 

 

 

 

Pensulele pentru blush/contur sunt confectionate din par natural(atunci cand folosit blush sau contur pudra), iar din par sintetic pentru produsele cremoase. De cele mai multe ori, pensula are o forma tesita pentru a oferi mai multa precizie.

Pensule pentru iluminator:

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru illuminator, puteti folosi o pensula asemanatoare celei de pudra, insa pentru a marca mai bine portiunea unde doresti sa aplici iluminatorul, vei avea nevoie de o dimensiune mai mica.

Pensule pentru sprancene:

 

 

 

 

 

 

 

 

Pensula pentru sprancene este de cele mai multe din par sintetic. Din ce am vazut la diverse branduri si de cele mai multe ori nu mi-a placut, este lungimea firelor de par. Cred ca pentru pensula de sprancene este nevoie ca firul sa fie mai scurt pentru a nu-si schimba forma atunci cand o folosesti.

Pensule pentru ochi:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pensulele pentru ochi le gasesti in cele mai multe forme, fie din par sintetic, fie din par natural.

Pensule pentru buze:

 

 

 

 

 

 

 

 

Pensulele pentru buze pot fi fie mai late, fie mai inguste, cu varful mai rotund sau nu, iar de cele mai multe ori sunt confectionate din par sintetic.

*Pozele folosite sunt preluate din site-urile: Sephora, Makeup Forever, ELF, InspiredBeauty, BeautySpell.

Tine minte!! Daca doresti sa iti realizezi un machiaj ocazional acasa, nu ai nevoie de toate aceste pensule! Este suficient sa ai pensule pentru pudra, blush si 2-3 pentru ochi deoarece multe dintre produsele achizionate(cum ar fi de exemplu, un gel pentru sprancene) de cele mai multe ori sunt insotite si de cate o pensula(mai mica – ce-i drept), insa este suficienta pentru a-ti facilita aplicarea produsului cosmetic.

 

Tu cate pensule folosesti pentru a te machia?

 

#bethebestversionofyourself