DRAPING MAKEUP IS THE NEW CONTOURING . Un nou TREND in materie de machiaj pentru anul 2017 s-a lansat odata cu un nou produs cosmetic. Este vorba despre DRAPING MAKEUP, o tehnica de imbujorare a obrajilor, ce vrea sa ia locul cunoscutului CONTOURING al fetei.

Tehnica DRAPING MAKEUP are ca sursa de inspiratie machiajul anilor ’70 – tehnica renumita a  marelui Makeup Artist Way Bandy – care purta atunci numele de “color glow”. Acest TREND a revenit in atentia Makeup Artistilor si a iubitorilor de Beauty inca de anul trecul de la lansarea blush-ului Air Blush Soft Glow Duo de la Marc Jacobs Beauty. Poza mai jos.

Din ceea ce am cautat eu pe internet, nu am gasit acest blush de cumparat in Romania, insa cu siguranta la oricare alt brand gasim un blush duo sau putem achizitiona 2 produse separate si vom putea obtine acelasi look.

Modul de aplicare a tehnicii de draping este asemanatoare cu cea a conturului pometilor. Culoarea mai inchisa se aplica sub pometi, in functie de forma fetei, iar culoarea deschisa se aplica pe pometi  si se estompeaza bine. Cel mai important aspect al tehnicii de draping este: blending-ul sau combinarea si estomparea culorilor.

Pe mine ma incanta acest trend, mai ales pentru sezonul de primavera – vara. Cu siguranta nu vom putea aplica tehnica Draping Makeup ca cea a Conturului atunci cand vine vorba de a estompa sau a oferi luminozitate zonei fruntii, a barbiei sau a nasului. Insa, pentru zona pometilor este perfecta: look delicat si luminos.

Produsele folosite in machiajul realizat de mine le veti gasi enumerate in descrierea video-ului. Mai jos gasiti si cateva poze pentru detalii.

PS: Am aplicat deasupra tusului o linie fina de fard alb sidefat si astfel am obtinut un usor aspect de degrade. Din cauza unor probleme tehnice, nu am putut lasa acea parte in tutorial ca si multe altele(bineinteles) fiind si primul meu video de acest tip 😀

Sper sa va placa ceea ce am realizat! 😀

*geaca de blugi este brodata si pictata manual si este de vanzare – in curand pe Facebook si Instagram

Voi veti renunta la Contouring pentru acest nou trend?

 

#bethebestversionofyourself